This is The Real me...

My photo
jay bee, Malaysia
nothing special... nothing incredible and nothing awesomeness... juz 19 years old gurl fom jb that still ungraduated at uitm segamat that involve accidently in accountancy course.. huhuhuhu (regret?? not at all...)juz only have one sister.. (luv u damn much) even we like to argue.. hehehe.. luv both my mama n papa.. know sumthing?? i have a group names WELIMZ GURL since standard 3... luv them all... always there when i need a support.. and now,with me the most crazy fren in segamat that actually who help me in forgetting all my sadness and problem... Thanks to all u guys!!

Friday, April 30, 2010

Once Again...........











sekali lagi destinasi tuk makan malam ni...
of course Taman Yayasan...
hari sabtu minggu lepas pergi.kedai bubur tutup...
tapi malam ni bubur pulak tengah masak..
geram tol dengar bila kate xtahu lama ke tak bubur tu masak..
akak taw x yang saya datang semata tuk makan bubur berlauk tu??
tension!!!
memandangkan satu hari aku tak makan,aku order la nasi grng kg dengan telur dadar..
sirap laici die memang awesome coz banyak buah..hhehehe...

tapi aku still xpuas hati...
habis makan,ktowg tanye lagi pasal bubur berlauk tu..
mayb akak tu da fed up,die pon mengatakan da masak..
hahahahaha...berjaya aku!!!
apa lagi,2 bungkus bubur berlauk ktowg beli...
even da full,tetap memberi sedikit ruang tok bubur tu..
takot plak kempunan nanti kan..hahahaha...

tapi yang klaka nya,sume da naek kete ni,da reverse pon..
sekali turun balik..
semata-mata nak karaoke kat gerai hujung tu..
bantai 6 lagu gak dowg malam ni..
kelakar la kowg ni... da la orang makan sume ngok..
pape pon,ape kesah kan? nyanyi je kowt...

best sangat malam ni..

p/s:kowg karok,aku nak li no maxis baru pon xsempat coz kedai tutup...

Thursday, April 29, 2010

THIS IS THE END...

Aku da sedar sekarang..
kau memng bukan lelaki yang tahu menghargai...
aku dah tahu apa yang kau lakukan sekarang..
kau mencari perempuan lama bukan?
kali ini benar-benar kau menguji kesabaran aku...
aku nekad sekarang...
kau akan aku lupakan..
tak mungkin aku maafkan kau kembali..
tidak lagi kali ini..
terlalu banyak yang aku da lakukan untuk kau..
susah senang kau aku ada disisi...
begitu senang kau lupakan bukan??
benar2 kau lelaki yang tidak tahu bersyukur..
pinta aku pada tuhan sekarang..
tolonglah..
sedarkan engkau...aku mahu kau diberi pengajaran..
untuk menghargai orang yang bersusah senang dengan kau..
tapi pabila kau sedar nanti,tak mungkin akan aku terima kau kembali..
sudah tak mungkin lagi...
cukup sampai di sini...
hati aku benar-benar mati untuk kau mulai malam ini...
p/s:aku benci kau sekarang.. kau menganggap wanita boleh ditinggal pergi sesuka hati kau..

Wednesday, April 28, 2010

Sumpah! Aku sakit sekarang.....

27/4/2010
sumpah aku sakit terima kenyataan tu...
sumpah jiwa aku ranap dengar kenyataan tu...
air mata tak payah dipersoalkan...
bodohnya aku bila aku rasa aku da cukup kuat..
tapi itu silap aku.. khilaf fikiran aku...
aku anggap aku da kuat tuk terima apa jua kenyataan..
aku ingat semua ni just mimpi..
tapi bila ku bangun tadi pagi,ya allah!!
ini semua kenyataan yang sekali lagi aku ne terima..
aku da mati dalam hidup dia sekarang...
sampai hati dia bunuh aku bukan?
X tahu ke dia bunuh owg yang sngat cyg pada dia..
i need to be tough again this time...
final week memang menguji aku tok kedua kali..
just wake up!! aku da dengar dari mulot dia sendiri...
p/s: no point for me waiting for him again...

Saturday, April 24, 2010

Study Or Muve?? Which one better??

22/04/2010



Maf 220 vs Kal Ho Na Ho vs Law 240

Apa sebenarnya yang lebih menyeronokkan?
anda pilih buku atau sebuah kotak vcd??
jawapan semua ada di tangan anda..
hahahaaha..
dan sekiranya persoalan ini ditujukan pada aku,
mungkin sejujurnya akan ku katakan tidak pada buku...
ku lebih memilih kotsk itu..hahahaha..
ini sebuah salah Fatin Idora...
apa musibat lah anak pak cik kamal ni pergi bawak balik vcd hindustan..
baru nak study tapi automatic cancel..
ya allah..padahal nak final..
kenapa lah aku ni degil sangat ek...
pape pon citer ni touching sangat..
even da banyak kali tengaok,tapi tetap feeling...owh....tidak!!!
me bahot pyaare karte hu.... please mat jao....
tum mere zindagi huu...
amacam? da leh belakon x?
sedih aku ngok sume rumate n rumate tumpangan aku...
masing2 cover mata yang da berkaca tu..
saba ye aina.... cakap xnak nanges tapi da menanges..xpaham aku...
nad..aku taw ko rse sume tu...tapi jgn la cover air mata tu..hahaaha..
aeby yang ala2 preity da merah mata..ingat ayiel la tu...
wawa ni xlayan plak ngan ktowg..study...datang mood xnak melayan muvee...
yuni die emang meroyan setiap kali ngok shah rukh..
sit apa ag,cover macho..padahal... sikit2 ngok tempat len... cover..macam-macam kerenah la korang ni...
tapi,actually study tu penting..
so,malam tu aku tetap study gak..
study LAW even law lambat ag..
seram la ngan LAW 240 ni..banyaknya nak hafal...

sempat snap pic ni..aishhhh...

study..tapi nape cam nak nari tu??



study ni haus tekak kan...

ada la sampai kol 3 setengah pagi ktowg studyb kat gazebo..
mak aii...sejuk la kat luo..
masing2 bawak selimut...
tapi peningnya study law tu..banyak sangat..
mampu ke aku nak cover!!!!!!



p/s: macam mana la student LAW kan..mesti otak photostat...

Wednesday, April 21, 2010

Still Waiting... Should I??

IT'S NOT OVER
My tears run down like razorblades
and no,i'm not the one to blame
i's you or it is me?
and all the words we never says
come out and now we're all ashamed
and there's no sense in playing games
when you've done all you can do
but now it's over,it's over,why it is over?
we had the chance to make it
now it's over,it's over,it can't be over
i wish i could take it back
but it's over
i lose myself in all these fights
i loss my sense of wrong and right
i cry,i cry
it's shaking from the pain that's in my head
i just wanna crawl in my bed
and throw away the life i led
but i won't let it die,but i won't let it die
i'm falling apart,i'm falling apart
don't say this won't last forever
you're breakimg my heart,you're breaking my heart
don't tell me that we will never be together
we could be,over and over
we could be,forever
it's not over,it's not over,it's not over
unless you let it take you
it's not over,it's not over,it's not over
unless you let it break you
it's not over.
p/s:do know why,i really miss u at this moment..why i behave like this? this is because of u.. you who never feel the same way as mine..

First Paper Yang Melemahkan Denyutan Nadi...

MGT 215




Muka happy even nak g bertarung ni...



Alhamdulillah satu beban dalam kepala ni da terlepas...
Wahai MGT 215..
Moga aku tak berjumpa kau lagi semester depan..
kali ni mgt agak susah la... nak banding ngan past sem punye...
punya la ligat pale hotak ni nak buat ayat..
gila la aku jadi pencipta ayat tadi..hahahaha....



with Fana Deqya
Kami memang sangat suka amik gambar kan..
ni sebenarnya bukan apa..
tak nak terlalu tension nak pergi final..
siap awal tu semua coz nak amik pic sebenarnya..
bukan nak siap sedia g awal kat DST tu..

Sit n Nadia



Kami tiga serangkai tidak dapat dipisahkan...


Haaa..aku paling suka pic ni..
masing-masing senyum lebar kan..
tapi dalam hati mak aii..ade tsunami,taufan semua..
takut yang teramat coz takut apa yang bace semua bercampur aduk..

final Mgt ni tak tau nape mate aku ngantok sangat...
ingatkan nak la cari ilham sambil baring kat meja..
sekali sedar,pengawas ketuk meja daa...
malu tol mase tu coz bukak mata je semua nga sengih kambing..
ish..bila plak la yang aku leh terlelap tu....

pe-ape pon,semua da lepas..
lepas ni fokus pada 5 paper lagi...
note Mgt da boleh ditempatkan di kotak sekarang..
xnak tengok lagi!!
p/s:agak-agak final lain ada pic x??


Kelaparan+idea gila=Taman Yayasan

20/04/2010

muke control..padahal lapa..



Pasar oh pasar....
Betapa hampa hati aku kau buat semalam...
mana pergi isi perut kau..
hahahahaha...
buat nadia dan hasidah...
kita sama-sama terpaksa harungi dugaan ni..
sedih gler semalam bila g pasar..
da la hujan-hujan pon ktowg g..
tapi hampeh bila makanan da xde....
yang dapat kitowg bli hanyalah rojak mee dan rojak petis..
kenyang ke?? of course x cukup tok diamkan perot aku..
masing-masing termenung kat bilik..
uptown plak tutup...
nak makan mggi ag?? oh not again..
muak makan hari-hari...




tetiba tekak ni terigin sangat nak mam bubur nasi..
da terbayang bubur berlauk kat Taman Yayasan..
tidak!!! perot aku bekeroncong...
mungkin diberi luck dari allah..
kebetulan baru cucuk dari atm...
ape lagi,ngan xde plan langsung, gamble nak g Taman Yayasan..
Untung la untung...
tepon kete,dapat plak tu..
kol 8,grak la pe ag kan...
hahahhaha...


sit n fana


tapi aku respect la ada yang bawak note g makan..

bgos-bgos..teruskan usaha anda ye..

moga-moga DL la sem ni ye...



nape la badan macam ni dok u... with Nad..


bubur berlauk Taman Yayasan

Aku memang sayang membe aku lebih...

suka wat plan terkejot..hahahaha

padahal soknya final mgt..banyak xcover....

p/s:cik ct wawa,nanti kita pergi lagi ye...




Monday, April 19, 2010

Kekosongan....

Hari ini hati menjerit-jerit...
bergema...
suara aku ku dengar semula sendiri...
kosong rupenye hati ni...
tiada yang terisikan...

kemana menghilang isi hati ku yang semalam..
bersembunyi atau terus lenyap sudah?
aku masih berdiri kaku..
memikirkan kemana harus ku terus mencari..
perlu aku menanti atau membiarkan ia pergi?

sukar melepaskan kini...
tapi tak ingin juga terus menyakiti dan disakiti...
sudah tersekat fikiran dengan tubian persoalan...
di mana cacat cela yang harus diperbaiki..
apa lagi yang harus disaji sebagai bukti...

tiada pernah darjat menjadi ukuran..
tiada pernah susa senang dipertikaikan..
dan juga tiada pernah sayang dibelah bagikan..
segalanya sudah jelas dipamerkan..
dan mengapa mesti ada lagi keraguan yang bersarang..

andai kekosongan ini masih berkesempatan terisi,
lenyapkan keraguan di hati yang lainnya..
dan pahatkan lah kepercayaan pada hatimu.

p/s:entah kenapa egomu yang kau pertahankan...

Sunday, April 18, 2010

Mungkinkah takdir??

Pada die yang aku sayang...

mungkin ke jodoh kite takat sampai sini??
kenapa masih kau tak percaya pada sayang aku??
aku penat untuk terus menyakinkan kau isi hati aku..
kenapa mudah kau mara??
kenapa kau biarkan aku untuk terima maki kau??
apa lagi yang aku kurang?
apa lagi yang aku tak cuba fahami kau?


aku nak sangat tanya kau..
tapi aku xmampu kau tahu..
pertanyaan aku hanya membuat bertambah parah..
jadi,bagaimana aku nak cari semua jawapan tu?
sampai bila aku mesti sembunyikan soalan ni...


aku sudah terima kau seadanya..
tapi mengapa mesti kau tetap mengatakan aku masih mencari lelaki idaman aku..
kau sebenarnya yang aku sayang..
kau yang sebenarnya aku mahu...
kau sudah cukup untuk aku sekarang....


mungkin ke sampai di sini?
mungkin juga kita perlu melepaskan semua...
apa lagi yang boleh aku pertahankan jika kau sendiri tidak menyakini aku...
mungkin kali ini susah untuk aku melupakan semua ni...
aku terlalu penat... aju terlalu letih untuk mengulanginya sekali lagi..


aku menyayngi kau tapi tak bermaknba aku mendapatkan kau..
terima kasih untuk sebelumnya..
terima kasih untuk penerimaan baik keluarga kau..
tapi aku terlalu buntu..x nampak penyelesaiannya...
aku mohon maaf sekiranya aku terpaksa pergi...
aku yakin kau akan mendapat yang lebih baik..
mungkin aku xmampu bahagiakan kau..
aku mohon maaf...



video


Aku buat video ni untuk dia..
tapi mungkin aku xde kesempatan tok beri pada die...
mungkin ni lah kenangan aku..

p/s: aku mintak maaf pada semua...

Saturday, April 17, 2010

Happy bufday fana......

14/04/10


hehehe...hapy bufday dak kecik...

yey!!! aku paling suke hari ini... dapat gak aku lepaskan dendam yang menjalar dalam hati ni... ari tu korg ambush aku kan....sekarang,aku balas pada fana... hahahaha...sori fana... nampaknya dendam akak terbalas pada fana..salahkan akak-akak yang lain tu... tapi nasib die lebih baik dari aku... die juz kene air sinki..aku water cooler..siap tepek kek cokelat ag... not fair!!! heheheh...aku selute la pada apple...aku rase law ko jadi pelakon,mesti ko dapat awards taw... giler muke x bersalah... fana pon ikot je la... dak kecik ne buli je kan... tapi ktowg sebenarnye bek kn,fana??? (cakap jahat,akak kunci bilik xbg masuk).

ni la dak kecik tu...fana... "peace!!!"

tapi yang penting master mind die yang tak boleh handle... tunggu la bufday ko ye fatin idora... telo tembelang ktowg hidangkan kat ko.... ktowg wat masker tok ko... hehehehhe..mst ayiel tambah sayang pas ni.... hahahaha...tapi sayang sangat bufday apple ngan wawa da lepas... nad ngn sit,kowg jangan fikir korg akan terlepas dari cengkaman hebat ktowg..bufday kowg masing-masing ada kat uitm kan...hahahahah..tggu la aku menjadi jahat tok seketika.... tapi pape pon,kowg memang the best la... beruntung dapat membe cm kowg even kadang-kadang aku xabes fikir perangai masing-masing.. yang perenang kuak lentang ada, yang suke tengok tv ade, yang suka mengingau ade... yang suke mencangkung ada... yang ngan bantal busuk ada... macam-macam kerenah kowg ni..tapi still kowg tak pernah bekira... n yang penting... KOWG HAPPENING SANGAT!!!!




mereka tidak pernah berhenti ketawa



p/s:pada siapa yang bufday da dekat,bersiap sedia la... hahahaha....






Sunday, April 11, 2010

Kenangan berharga.....


ME N HIM






10/4/2010

Hari ni best sesangat...1 whole day spent time kat Melaka dengan Muhammed Syafiq b.Nasruddin...


si gler...



sampai2 melaka da pukul 2 petang.. adoyai..parking bukan men penuh lagi kan...bepusing2 cari parking...at last,ktowg gamble parking depan menara taming sari tu... hehhee...1st ktowg pegi carefour dulu...nak survey tiket kat sane dulu...seboleh2 si gler ni nak ngok clash of the titans.... sekali tiket xde...yang ade pikul 6.15..sape yang nak ngok kan..kul bape baru habis nanti... then ktowg plan nak ngok kat MP je...nasib bek,sampai je ,tepat2 ade tiket kol 2.45pm...so,layan je la... emang mulanya aku xnak ngok cite ni tapi siyiesly cerita die best...hehehe... 4 out of 5 star la aku bagi... si gler ni lagi la senyum lebar dapat ngok cerita ni...


tiket wayang kami....



Habis tengok wayang, ktowg g karok... tapi yang xsangka sangat mak dia leh kol plak.. da la nset aku letak dalam beg,xdnga...3x mak dia kol aku.. then,aku kol la balik... best sangat bile mak dia kol aku semate2 nak wish bufday aku... hapi je bufday kali ni... my family awal2 ag da wish..kol 12 da kol anak die ni..hehheeh... abes tu,ktowg jalan2 kat dataran pahlawan tengok ada perlawanan paintball antarabangsa.. cam best je kan... then,si dia ni nak sangat naik kat a' famosa tu... ktowg jalan kaki dari dataran pahlawan tu g sane...mak aii.... penat sangat naik tangga tu... tapi xpe...aku hapi sangat coz 1st time die wat sume tu ngan aku...banyak sangat angin kat atas tu... ada lah dalam 1 jam ktowg duduk lepak kat atas tu... best..nampak eye on malaysia,nampak laut, menara taming sari tu.... relax je rase... tapi cian sangat kat dia...kaki dia melecet... bedarah plak tu.. sanggup bejalan even kaki sakit...



Sian kaki melecet ye...

walaupun penat,tapi ktowg rase hapi sangat...nak dekat pukul 11 baru dia hantar aku balik ke uitm... thanks Muhammed Syafiq bin Nasruddin 4 everythings!!!!!








Hari Jadi yang ke-20....

10/04/2010
Inilah hasinya selepas kejadian...

kami memang biasa begini...

thanks 4 the kek "LUV U IBU"



10/4/2010

11.40pm

SIT: "midah,jom teman aku g toilet,sakit perot la.."
AKU: "jom ar.."

aku tak sangke rupenya aku telah dipermainkan...penat aku tunggu dalam toilet...
sampai aku men mesej sambil bersila atas tempat cuci tangan tu...

12.00pm

aku terima panggilan dr syafiq, n dengan slambenya aku melangkah ke bilik...
hati nga berbunga ni owg tersayang wish..
pulas tombol pintu,kunci...aku punye la ketok...
pintu bukak je,yey!!! aku di ambush.... tahniah la kat korg coz berjaya tipu aku...
sejuk giler kowg simbah air water cooler...nasib baik nset aku x masuk air....
tapi sian gak la kat aeby kan coz terpaksa tggu nak dekat 15 minit bawah tangga..hahaahha...padan muke ko!!! tapi sakit doe jatuh depan bilik tu...
giler kotor wing aku kowg buat ea...tapi yang penting bukan aku yang kemas balik...
hahahhaha...thanks kowg tok kek coklat tu...
even dapat makan sikit je kan...untung muke2 kita kan..dapat makan kek coklat tu...
tapi menggigil ne simbah ngn air tu...menggigil aku nak makan kek...
kowg emang da best la wei!!!!!










Saturday, April 10, 2010

Bekok time.....




9/10/2010

pagi jumaat yang sangat dinantikan oleh aku...
akhirnya perancangan kitaowg menjadi juga nak pergi bekok...


12.30pm
kitowg rancang untuk beli makanan dulu kat blok i..
senang..lagi murah kan..jimat duit ktowg..hehehe...
adala habis Rm25 untuk beli makanan kitaowg..

1.00pm

dengan menggunakan 2 buah kereta kancil yang disewa,
hasidah dan wawa sebagai driver,kami bertolak dengan girangnya..
cukup la nak hapi2 dengan 8 owg dak2 ni...
ini la masalahnye bila bawak kereta sendiri,asyik nak menyinggah je...
nak pergi mandi je,tapi makanan die cam nak camping je..
ktowg singgah dekat pasar labis.. li sardin dan makanan goreng...

3.00pm

ktowg sampai kat persimpangan bekok.. sume menjerit..
sume xsaba la tu nak terjun dalam air....ktowg sampai kat pekan,singgah ag..
dowg li plak kopok lekor ngan goreng pisang...da cakap da..makanan yang banyak sangat penting untuk kehidupan kami yang sempurna..
nasib baik aku tanye orangpak cik tu stesyen minyak terdekat... n jawapan dia,"kat chaah dik"..
tekejot ktowg...jao tu dr bekok... tapi nasib baik ade kedai yang jual minyak..
tapi manual la..1 botol rm5..ktowg amek 4 botoll..nek gler meter minyak..


3.30pm

ktowg sampai akhirnye kat air terjun sg bantang....
tapi 1 hal lagi..salah satu keta sewa ktowg wat hal..xboleh start plak...
nasib bek ade abang yang baik hati tolong ktowg...da settle sume,its time to swimming..terjun!!!!


6.30PM
Even tak paus mandi lagi,ktowg terpaksa balik coz bekok tutup sampai kol 6 je..
masing-masing kepenatan... lepak main air...siap terjun2 lagi kan...
sebelum balik tu,ktowg singgah lagi dekat pasar malam labis tu..
beli nasi lemak kukus yang popular kat situ...memang sedap...
then,ktowg beli sebiji buah tembikai yang besar untuk dimakan beramai2..
pesta tembikai la heeeeiiiii..... kol 8 bru ktowg sampai kembali ke uitm tercinta ni....
p/s: sem depan kita g tioman plak la....























Kembali Lagi...

Unintended meninggalkan blog terakhir bertajuk sayonara..
dan sekarang kembali dengan mengucapkan koniciwa...
setelah lama menghilangkan diri...
akhirnya aku kembali untuk blogging...hehehehe...
sebenarnya bukan menghilangkan diri tapi semester ni sangat sibuk..
banyak perkara yang perlu diberi perhatian terlebih dahulu..
terakhir,aku meningaalkan blog dengan kisah berakhirnya semester 2 aku di uitm sagamat..
banyak yang terjadi selepas itu...
banyak kisah,banyak kejadian dan bermacam dugaan yang aku lalui..
kawan-kawan
sumenye bz memanjang slame cuti sem tu...
da akhir2 baru aku balun abes mrayap ngan kawan-kawan aku..
semua untuk aku hapikan diri aku... untuk aku lupekan sume yang ter jadi...
terima kasih pada kawan2 aku yang tak pernah henti cuba membahagiakan aku..
aku beruntung dianugerah kan kawan seperti kalian semua..
personal
kesudahan cerita sedih aku berakhir dengan bahagia jugak..
aku da boleh tersenyum semula akhir cuti semester tu...
aku bersyukur sangat akhirnye die sedar yang dia da buat silap..
aku masih sayangkan die dan sebab itu aku beri dia peluang...
dan sehingga sekarang,aku masih bersama dia...